voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
recepten Courgette-cremesoep

Courgette-cremesoep

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

750 gram courgettes

1 ui

2 teentjes knoflook

2 aardappels

1 liter groentebouillon

1 liter kruidenbouillon

nootmuskaatpoeder

1 eetlepel Italiaanse kruiden

100 milliliter kookroom

100 milliliter koffieroom


benodigdheden

staafmixer

keukenmachine

  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de courgette, ui, knoflook en aardappel zonder dat deze bruin worden.
  • 2 Giet de bouillon erbij met een snufje peper en nootmuskaat. Kook zachtjes 15 minuten.
  • 3 Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep de Italiaanse keukenkruiden door de soep en warm goed door. Roer de room vlak voor het serveren door de soep.

wijnadvies

Schenk het glas nog eens bij met de Muscadet sur Lie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 5 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier