4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Courgette-krieltjessalade met yoghurt-mosterddressing

Courgette-krieltjessalade met yoghurt-mosterddressing

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Schaaf de courgette met een (kaas)schaaf in linten. Schep de krieltjes om met de olijfolie en kruiden en verdeel ze over een bakplaat. Rooster de krieltjes in de oven in 15 minuten goudbruin en schep ze tussendoor om.
  • 2 Snijd de courgettelinten in repen zo breed als tagliatelle. Schep de courgette in een kom om met de tomaatjes, verse groene kruiden en kikkererwten. Schud de ingrediënten voor de dressing om in een schoon potje.
  • 3 Neem de krieltjes uit de oven en bestrooi met zout en peper. Laat afkoelen tot lauwwarm en schep door de courgettesalade. Voeg de yoghurtdressing naar smaak toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 13 gram