- 1 Verhit de olie en bak hierin de knoflook circa 2 minuten op middelhoge stand. Voeg de courgettespaghetti toe en roerbak circa 5 minuten. Giet de wijn erbij en bak tot de meeste alcohol is verdampt.
- 2 Voeg de garnalen en rode peper toe en verwarm. Giet het citroensap erbij en meng goed.
- 3 Schep een bergje van de courgettespaghetti op de borden en leg de garnalen erbij. Bestrooi met de peterselie en parmezaan.
bereidingstip
Met een spiraalsnijder maak je van diverse groenten in een handomdraai ‘spaghetti’. Niet alleen van courgette: ook wortel, pastinaak, rettich en komkommer draai je met dit apparaatje eenvoudig in slierten. Zo bereid je supersnel rauwkost of, zoals in dit recept, een koolhydraatarme vervanger voor pasta.
wijnadvies
Denk je aan ‘spaghetti’ met garnalen, dan denk je automatisch aan Italiaans wit. Daarom schenk je hierbij de Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. Gebruik deze wijn ook in het recept.