4 personen
uitdagend
20 min.
bijgerecht
home recepten Courgette-tijmbeignets

Courgette-tijmbeignets

ingrediënten


20 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de geraspte groenten met de tijm, zout en peper. Klop de eidooiers los met het mineraalwater. Zeef de bloem en maizena erboven en klop erdoorheen.
  • 2 Klop in een andere kom de eiwitten met een snuf zout tot stijve pieken. Spatel dit gelijkmatig door het beslag.
  • 3 Verhit de olie tot 180ºC. Als een druppel van het beslag in de olie gaat bruisen en direct boven komt drijven, is de olie heet genoeg.
  • 4 Schep intussen in gedeeltes het beslag door de groenten tot alles goed is gemengd. Schep met 2 lepels kleine porties voorzichtig in de hete olie en bak de beignets goudbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Serveer direct of houd warm in de oven (60ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté