8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Courgette-walnotentaart

Courgette-walnotentaart

ingrediënten


25 min
8 personen
1 handje walnoot
3 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de springvorm in. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  • 2 Rasp de courgettes grof en druk het vocht eruit in een zeef. Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig en klop in gedeelten de olijfolie erdoor.
  • 3 Meng het bakmeel met de koekkruiden en 1 theelepel zout. Spatel door het beslag en schep de courgetterasp en walnoten erdoor.
  • 4 Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 1 uur lichtbruin, maar net niet gaar van binnen.
  • 5 Laat iets afkoelen, steek de rand los en keer de taart om. Laat verder afkoelen, bestrooi met kokosrasp en garneer met walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram