4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
recepten Courgettebootjes gevuld met kaas

Courgettebootjes gevuld met kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees klein.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak even mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  • 3 Schep het courgette-uimengsel in een schaaltje en vermeng het met de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitjes en de plakjes spek erover.
  • 5 Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak de bootjes in circa 20 minuten bruin en gaar.

bereidingstip

Lekker met rijst en een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté