4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Courgetteburger met geitenkaas en uienmarmelade

Courgetteburger met geitenkaas en uienmarmelade

ingrediënten


30 min
4 personen
3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 kleine courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin voor de marmelade de uien met de honing, azijn, tijm, zout en peper en een scheutje water in circa 25 minuten zacht. Roer regelmatig door.
  • 2 Schep intussen de courgette in een zeef en bestrooi met zout. Laat 3 minuten staan en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Meng de courgette vervolgens met het ei, de havermout, knoflook en de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. Maak met vochtige handen burgers van het mengsel.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgetteburgers in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin. Serveer op een ciabattabroodje met de rucola, overige geitenkaas en uienmarmelade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip