4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Courgetteburger met geitenkaas en uienmarmelade

Courgetteburger met geitenkaas en uienmarmelade

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

2 kleine courgettes

1 ei

100 gram havermout

2 teentjes knoflook

150 gram zachte geitenkaas

4 ciabattabroodjes

75 gram rucola

3 rode uien

1 eetlepel honing

2 eetlepels balsamicoazijn

3 takjes tijm


  • 1 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin voor de marmelade de uien met de honing, azijn, tijm, zout en peper en een scheutje water in circa 25 minuten zacht. Roer regelmatig door.
  • 2 Schep intussen de courgette in een zeef en bestrooi met zout. Laat 3 minuten staan en druk zo veel mogelijk vocht eruit. Meng de courgette vervolgens met het ei, de havermout, knoflook en de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. Maak met vochtige handen burgers van het mengsel.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgetteburgers in circa 10 minuten rondom gaar en goudbruin. Serveer op een ciabattabroodje met de rucola, overige geitenkaas en uienmarmelade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 21 gram
recall M&M's bekijk hier
recall Davitamon en Gravitamon bekijk hier
recall Chio maxi mix bekijk hier