8 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Courgettecake met citroen

Courgettecake met citroen

ingrediënten


15 min
8 personen
6 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

180 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

90 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

175 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Bestrooi de courgette met zout en zet weg. Klop de olie met de suiker en eieren tot alles goed gemengd is. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Spoel de geraspte courgette af. Knijp en druk al het vocht eruit. Voeg met de citroenrasp toe aan het eimengsel. Klop het bakmeel met een garde los in een grote kom en giet het eimengsel erbij. Roer kort en snel tot alles goed gemengd is.
  • 3 Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake daarna volledig afkoelen.
  • 4 Meng de poedersuiker met 1-2 eetlepels citroensap tot een dik en vloeibaar glazuur. Voeg eventueel extra citroensap toe om het glazuur vloeibaarder te maken. Giet het glazuur over de cake en laat een paar minuten drogen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 5 gram