8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Courgettecake met walnoten

Courgettecake met walnoten

ingrediënten


25 min
8 personen
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

120 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 grote eieren

dit product is niet beschikbaar

350 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de geraspte courgette in een zeef en laat uitlekken.
  • 2 Klop intussen met een mixer in een grote kom de eieren, olie, basterd-, vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp circa 5 minuten luchtig.
  • 3 Druk voorzichtig nog wat vocht uit de geraspte courgette en roer de courgette door het eimengsel.
  • 4 Meng in een aparte kom het bakmeel met bakpoeder, kaneel en nootmuskaat. Roer het bloemmengsel door het courgettemengsel en meng tot een egaal beslag.
  • 5 Voeg de rozijnen en walnoten toe en giet het mengsel in het cakeblik. Bak de courgettecake in de oven in circa 1 uur gaar en goudbruin.

wijnadvies

De milde witte Zuydpunt Chenin Viognier sluit heerlijk aan bij deze cake.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté