4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettefrittata

Courgettefrittata

ingrediënten


25 min
4 personen
1 potje pesto

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 focaccia

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
8 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook of stoom de courgette in 2-4 minuten beetgaar. Spoel er koud water over, laat uitlekken en dep droog.
  • 2 Meng de eieren met de ricotta, rozemarijn, de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper. Schep de courgette en tomatenreepjes erdoor.
  • 3 Verhit de olie in een ruime koekenpan en giet het ei-courgettemengsel erin. Bak de frittata zachtjes circa 6 minuten met een deksel op de pan en circa 5 minuten zonder deksel.
  • 4 Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Snijd de frittata in punten en serveer met het brood en de pesto.

bereidingstip

Bestrooi de frittata als de bovenkant begint te stollen met de Parmezaanse kaas en zet even onder een hete ovengrill.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté