4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettegratin met tomaat en olijven

Courgettegratin met tomaat en olijven

ingrediënten


15 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

125 gram gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

125 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze kort in een grillpan.
  • 2 Leg een dunne laag courgette in een ovenschaal met een tweede laag kruislings daarop. Verdeel daarover een laagje olijvenplakjes, tomatenreepjes, mozzarellaplakjes en versgemalen peper.
  • 3 Vorm weer een laagje courgette en ga door tot alles op is. (de bovenste laag is dan weer mozzarella).
  • 4 Sprenkel de rest van de olijfolie erover en zet de gratin 20 minuten in de oven. Serveer deze in vierkanten met een pluk rucola erop.

bereidingstip

Vervang mozzarella eens door kruidenroomkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté