4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettelasagne

Courgettelasagne

ingrediënten


30 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

potje zwarte olijf
potje zongedroogd tomaatje

dit product is niet beschikbaar

700 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 kleine courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de courgetteplakken op een bord en bestrooi rondom met zout.
  • 2 Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook circa 1 minuut. Voeg de Italiaanse kruiden, gezeefde tomaten, zongedroogde tomaten en olijven toe. Breng op smaak met zout en peper en laat circa 10 minuten pruttelen. Laat de spinazie slinken in de tomatensaus.
  • 3 Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier. Schenk een dun laagje tomatensaus met spinazie in een ovenschaal en leg er courgetteplakken, mozzarella en flink wat verse basilicum op.
  • 4 Schep er weer wat tomatensaus op en maak zo nog 2 lagen. Eindig met een dun laagje tomatensaus en bestrooi met de geraspte kaas en pijnboompitten.
  • 5 Bak de courgette-lasagne circa 45 minuten in de oven. Serveer de lasagne met het stokbrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Koolhydraatarme lasagne</h4> Gebruik courgette in plaats van lasagnebladen voor een koolhydraatarme optie. Laag de ingrediënten in de oven en bak totdat het gerecht goudbruin is. . <h4>Variaties</h4> • Voeg andere groenten toe zoals spinazie of champignons voor extra smaak. <br> • Voeg olijven, zongedroogde tomaatjes en feta toe aan de saus voor een mediterrane twist. </br> • Serveer met een frisse salade.. <h4>Lasagne bewaren </h4> In de koelkast blijft lasagne zo’n 2-3 dagen goed als je het afgedekt bewaart, bijvoorbeeld met folie of in een afgesloten bak. Je kunt het ook invriezen; dan blijft het tot 3 maanden goed. Laat de lasagne wel eerst helemaal afkoelen voordat je het in de vriezer zet. </br></br>Opwarmen kan in de oven, dan blijft de lasagne het lekkerst. Dek de schaal eventueel af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te hard wordt en verwarm hem op ongeveer 180 graden totdat hij door en door warm is. In de magnetron kan ook, dat gaat sneller, maar de lasagne kan er wat zachter en minder knapperig van worden.

wijnadvies

Een niet al te zware rode Italiaan bij dit recept: Pirovano Montepulciano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 42 gram