4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Courgettepannenkoekjes met feta

Courgettepannenkoekjes met feta

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de courgette met 1 theelepel zout. Laat 5 minuten staan. Knijp uit en giet het vocht af.
  • 2 Meng de courgette met de knoflook, bosui, munt, dille en feta. Voeg de eieren toe, samen met de bloem.
  • 3 Verhit de olie op middelhoge stand. Bak kleine pannenkoekjes van het mengsel en bak ze aan beide kanten goudbruin.

bereidingstip

Deze courgettepannenkoekjes kun je zowel warm als koud eten. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté