4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht
home recepten Courgettepannenkoekjes met zalmsnippers

Courgettepannenkoekjes met zalmsnippers

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram gerookte zalmsnippers
4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp de courgette grof en leg in een schone theedoek. Druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  • 2 Klop in een kom de bloem met het ei en de melk tot een beslag.
  • 3 Voeg de courgette en de helft van de bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit wat olie in een pannetje en schep een hoopje beslag erin. Bak het pannenkoekje circa 3 minuten per kant.
  • 5 Beleg met een dot zure room en wat zalmsnippers. Garneer met de overige bieslook.

bereidingstip

Wil je een perfect rond pannenkoekje? Gebruik dan een kookring om het beslag in te bakken. Ook handig voor omeletjes of een gebakken ei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté