2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettepizza met champignons en citroenricotta

Courgettepizza met champignons en citroenricotta

ingrediënten


20 min
2 personen
1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 grote courgette

dit product is niet beschikbaar

2 kleine pizzabodems
2 courgette-pizzabodems

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Bak de pizzabodems 3-4 minuten voor. Meng de ingrediënten voor de spread en breng op smaak met zout en peper. Strijk een dun laagje ervan over de pizzabodems en houd de rest apart.
  • 2 Leg de courgetteplakken, champignons en uienringen erop en bestrooi naar smaak met chilipeper. Besprenkel met olijfolie en bak de pizza’s 7-8 minuten verder in het midden van de oven. Serveer de rest van de ricotta erbij.

bereidingstip

Vervang de ricotta in dit recept door kwark of roomkaas.. Neem zongedroogde tomaten op olie in plaats van champignons.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 106 gram
eiwit 31 gram