4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Courgetterolletjes met zalm en salie in tomatensaus

Courgetterolletjes met zalm en salie in tomatensaus

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pot tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 bosje salie
1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Snijd de courgettes in de lengte in repen van circa 2 cm. Snijd de zalm in evenveel stukjes als courgetterepen.
  • 3 Verwarm de grillpan. Bestrijk de repen courgette met de zonnebloemolie en gril ze aan één kant mooi bruin. Leg ze met de gegrilde kant naar onder op het werkvlak.
  • 4 Verdeel de stukjes zalm over de repen en bestrooi met wat zout en peper. Leg op iedere portie een blaadje salie en rol de courgette-zalmrepen op. Steek vast met een prikker.
  • 5 Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg de rolletjes in de saus. Druppel de olijfolie erover en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
  • 6 Schep een paar rolletjes per persoon op een bord en bestrooi met peper. Lekker met tagliatelle.

bereidingstip

Vervang de zalm door kabeljauw.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté