- 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Schaaf de courgette in linten.
- 2 Bestrijk de courgettelinten met 1 eetlepel olie en rooster ze aan beide kanten in een grillpan op een hoge stand, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- 3 Bestrijk de stukken paprika met 1 eetlepel olie, leg op een bakplaat en zet circa 20 minuten in de oven (of pof hele paprika’s boven het (gas)fornuis, tot het velletje zwart is).
- 4 Laat de paprika’s kort afkoelen en verwijder vervolgens het vel. Snijd de paprika in reepjes.
- 5 Scheur de mozzarella in stukken. Houd 1 eetlepel apart van de munt en basilicum.
- 6 Meng de kappertjes met de ansjovis, azijn, rest van de olie, de munt en de basilicum. Meng deze dressing met de courgette en paprika.
- 7 Verdeel de helft van de mozzarella over een schaal. Leg de courgette en paprika erop.
- 8 Verdeel de andere helft van de mozzarella over de salade en bestrooi met de rest van de kruiden.