4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettesoep

Courgettesoep

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram courgette

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de helft van de knoflook, het venkelzaad en laurierblaadje 2 minuten. Voeg de courgette toe en stoof afgedekt circa 10 minuten. Schep af en toe om. Giet de bouillon erbij en kook circa 8 minuten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de boter met de rest van de knoflook, de peterselie en een beetje peper. Snijd het stokbrood in de lengte door en bestrijk de snijkanten met de knoflookboter. Leg het stokbrood met de besmeerde kant naar boven in de oven en bak 3-4 minuten.
  • 3 Verwijder het laurierblaadje uit de soep en roer het citroensap erdoor. Pureer de soep en schep in diepe borden. Roer een swirl crème fraîche erdoor en serveer de soep met het knoflookbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 12 gram