4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Courgettesoep basisrecept

Courgettesoep basisrecept

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee.
  • 3 Voeg 1 liter water en het bouillonblokje toe. Kook de soep 10 min. op een middelhoge stand.
  • 4 Neem de soep van de warmtebron en pureer met de staafmixer. Roer de crème fraîche en oregano door de soep. Breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Voeg 1 in blokjes gesneden kruimige aardappel toe voor een extra stevige soep.. Vervang voor een plantaardige soep de crème fraîche door plantaardige kookroom.. <h4>Serveersuggesties en combinatietips</h4> Voeg verse kruiden zoals basilicum of tijm toe voor extra smaak. Een scheutje room maakt de soep extra zacht, terwijl krokante croutons zorgen voor een knapperige bite. . <h4>Bewaaradvies</h4> Courgettesoep kun je 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Invriezen is ook mogelijk: bewaar de soep tot 3 maanden in de vriezer en warm het op wanneer je een snelle maaltijd nodig hebt


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 187 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 4 gram