4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Courgettesoep met amandelen

Courgettesoep met amandelen

ingrediënten


20 min
4 personen
3 takjes waterkers
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

25 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Bestrijk de courgetteplakken aan beide kanten met een mengsel van Provençaalse kruiden en wat olie. Bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 2 Rooster de plakken om en om lichtbruin in de hete grillpan.
  • 3 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de sjalot lichtbruin.
  • 4 Voeg de courgette, bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Zet de warmtebron uit.
  • 5 Voeg de waterkers toe en pureer de soep helemaal glad. Breng op smaak met versgemalen peper en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 5 gram