4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Courgettesoep met bruschetta en makreelrillette

Courgettesoep met bruschetta en makreelrillette

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 klein stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie voor de soep en fruit hierin de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 2-3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en voeg de rode peper toe. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Bestrijk intussen voor de bruschetta de plakken stokbrood aan beide kanten met 2 eetlepels olijfolie. Verwarm een ovengrill of grillpan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin.
  • 3 Meng voor de rillette de makreel met de rest van de olijfolie. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met de zure room, mierikswortel, peterselie door de makreel tot een fijn mengsel. Verdeel dit over het stokbrood.
  • 4 Pureer de courgettesoep met een staafmixer en serveer de soep met de bruschetta.

bereidingstip

Deze courgettesoep kun je ook koud serveren.. Vervang de makreel in dit recept door tonijn of sardines uit blik.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 31 gram