4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Courgettesoep met gerookte-zalmcroutons

Courgettesoep met gerookte-zalmcroutons

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

broodrooster

staafmixer

  • 1 Schil de aardappelen. Snijd de aardappelen en courgettes in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min. mee. Schep de aardappelblokjes erdoor.
  • 3 Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep op een middelhoge stand in 15 min. gaar.
  • 4 Snijd het stokbrood in schuine, lange sneetjes. Rooster 4 sneetjes stokbrood in een droge koekenpan of het broodrooster goudgeel en krokant. Besmeer de toast met de helft van de crème fraîche. Beleg losjes met de zalm en bestrooi met peper.
  • 5 Neem de soep van de warmtebron en pureer met de staafmixer. Roer de rest van de crème fraîche door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Schep de soep in 4 diepe borden. Leg de zalmcroutons in de soep. Serveer met de rest van het stokbrood.

bereidingstip

Geen visfan? Vervang de gerookte zalm door reepjes omelet met gedroogde dille. . Ook een perfecte soep voor bij de paasbrunch. Serveer het in kleine glaasjes als voorafje, met de croutons erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 564 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 19 gram