- 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de courgette en ui circa 10 minuten op middelhoge stand.
- 2 Roer regelmatig zodat de courgette niet aanbrandt. Snijd intussen een ruitpatroon in de broodjes zonder de onderkant te raken.
- 3 Verdeel 2 eetlepels kaas per broodje over alle inkepingen. Gratineer de broodjes circa 8 minuten in de oven.
- 4 Giet de azijn bij de courgette en roer goed. Giet de bouillon erbij en kook circa 5 minuten.
- 5 Pureer de soep en roer de room erdoor. Serveer met de kaasbroodjes.
bereidingstip
Deze courgettesoep kun je zowel warm als koud serveren.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.