4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Courgettesoep met kaasbroodjes

Courgettesoep met kaasbroodjes

ingrediënten


20 min
4 personen
200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

4 ronde harde broodjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de courgette en ui circa 10 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Roer regelmatig zodat de courgette niet aanbrandt. Snijd intussen een ruitpatroon in de broodjes zonder de onderkant te raken.
  • 3 Verdeel 2 eetlepels kaas per broodje over alle inkepingen. Gratineer de broodjes circa 8 minuten in de oven.
  • 4 Giet de azijn bij de courgette en roer goed. Giet de bouillon erbij en kook circa 5 minuten.
  • 5 Pureer de soep en roer de room erdoor. Serveer met de kaasbroodjes.

bereidingstip

Deze courgettesoep kun je zowel warm als koud serveren.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 14 gram