eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Courgettespread

Courgettespread

ingrediënten


20 min
tabasco
150 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

10 gram gedroogde basilicum

dit product is niet beschikbaar

25 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

350 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

150 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen potten

  • 1 Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan.
  • 2 Pureer de amandelen, de courgetteblokjes, de Parmezaanse kaas, de knoflook en de basilicum in een keukenmachine of met een staafmixer en giet er in een straaltje 150 ml van de olie bij tot een dikke puree ontstaat.
  • 3 Breng op smaak met zout en tabasco. Verdeel de courgettespread over de potjes.
  • 4 Giet in ieder potje circa 2 eetlepels olie zodat de spread ermee bedekt is. Sluit de potjes goed af en bewaar ze 1-2 weken in de koelkast. Lekker bij vlees, vis en gevogelte of op toast.

bereidingstip

Vervang de helft van de amandelen door pijnboompitten, pompoenpitten of zonnebloempitten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté