gemiddeld
40 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola

Courgettetaartjes met tomaat en gorgonzola

ingrediënten


40 min
6 plakjes gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Bestrooi de courgetteblokjes met zout en peper en zet apart. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de courgetteblokjes droog. Verhit de olijfolie en bak hierin de courgette, knoflook en de helft van de kruiden 2-3 minuten. Schep de tomatenblokjes en pijnboompitten erdoor en breng op smaak met peper.
  • 3 Bekleed 6 holtes van de muffinvorm met bladerdeeg. Prik de bodem hier en daar in met een vork en plooi de randen van het deeg.
  • 4 Schep het courgettemengsel in de deegbakjes en verdeel de gorgonzola en de rest van de kruiden erover. Bak de taartjes 14-15 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Je kunt ook deegbakjes maken van filodeeg. Bestrijk de laagjes filodeeg met boter en leg het deeg in 4 laagjes op elkaar in de holtes van de muffinvorm. Bak 7-8 minuten voor in de oven. Schep de vulling erin en bak nog 10-12 minuten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 15 gram