4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel saffraanpoeder
1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp 1 theelepel van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de lente-ui 2-3 minuten.
  • 3 Voeg de saffraan, honing, sinaasappelrasp, -sap, rozijnen, 200 ml water, zout en peper toe. Verwarm en leg de vis erin.
  • 4 Laat de vis tegen de kook aan afgedekt circa 10 minuten garen.
  • 5 Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de amandelen en boter erdoor.
  • 7 Serveer de couscous met de vissaus en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate