4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Couscous met bleekselderij en rozijnen

Couscous met bleekselderij en rozijnen

ingrediënten


25 min
4 personen
witte kaas
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 struik bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de couscous in een kom met de kerrie, komijn, rozijnen en 4 eetlepels olijfolie. Schenk kokend water over de couscous totdat deze net onder staat en laat circa 5 minuten wellen.
  • 2 Roer de couscous los met een vork, voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak deze nog 3 minuten mee. Schep de ui en bleekselderij door de couscous. Voeg de peterselie toe en verbrokkel de feta over de couscous met bleekselderij.

bereidingstip

Serveer bij dit recept gegrilde kip uit de oven.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Lekker recept met I am Pinot Grigio, zeker als je er gegrilde kip bij serveert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 16 gram