4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscous met broccoli, geroosterde asperges en geitenkaas

Couscous met broccoli, geroosterde asperges en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges
400 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

grillpan

  • 1 Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Maal ze tot korrels in de keukenmachine. Schep deze broccolirijst in een ruime schaal door de couscous.
  • 2 Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Bestrijk de asperges met olijfolie en rooster ze 5-6 minuten in een hete grillpan. Keer ze regelmatig om.
  • 3 Giet 300 ml kokend water over het couscous-broccolimengsel, roer door en laat even staan. Meng het citroensap met de honing, tijm, rest van de olijfolie, zout en peper tot een dressing.
  • 4 Verdeel de asperges, geitenkaas en bosui over de couscous. Besprenkel met de dressing. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en strooi ze over het gerecht.

bereidingstip

Neem witte in plaats van groene asperges en schil deze helemaal voor het grillen.. Vervang de broccoli in dit recept door bloemkool.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 880 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté