4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscous met courgette, bietjes en walnoten

Couscous met courgette, bietjes en walnoten

ingrediënten


30 min
4 personen
50 walnoten
2 verse koriander

dit product is niet beschikbaar

150 zachte geitenkaas
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

375 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

2 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de courgette en knoflook circa 2 minuten.
  • 2 Meng de rest van de olie door de bietjes en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet in een kom 500 ml kokend water over de couscous en voeg de limoenrasp en 1 theelepel zout toe. Laat even wellen en roer de couscous los met een vork.
  • 4 Besprenkel de avocadoblokjes met het limoensap.
  • 5 Schep de courgette, avocado, bosui, geitenkaas, de helft van de koriander en de helft van de walnoten door de couscous.
  • 6 Serveer de couscous met de bietenblokjes erop en bestrooi de rest van de koriander en walnoten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté