4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus

Couscous met gegrilde groenten en frisse yoghurtsaus

ingrediënten


35 min
4 personen
1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse munt
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de tomaatjes, ui, paprika en aubergine over de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie, bestrooi met zout en schep om.
  • 3 Rooster de groenten in de oven in circa 20 minuten goudbruin en laat afkoelen.
  • 4 Meng de couscous in een grote kom met een flinke snuf zout en het komijn-, koriander- en kerriepoeder.
  • 5 Giet er 300 ml kokend water bij, roer door en laat circa 10 minuten wellen.
  • 6 Schep vervolgens de gegrilde groenten, feta, helft van de munt, 3 eetlepels olie en het citroensap door de couscous en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 7 Meng in een kom de yoghurt, rest van de munt, knoflook en de rest van de olie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.
  • 9 Serveer de couscoussalade in de slabladeren en besprenkel met de yoghurtsaus.

bereidingstip

Gebruik de sla die je overhoudt voor een zomerse salade met reepjes kipfilet, gekookt ei en een mosterddressing.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Siciliaanse Carlomagno Chardonnay-Grillo of Vega Libre blanco. Roséliefhebbers komen aan hun trekken met Vega Libre rosado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 19 gram