- 1 Braad de kippenpoten op de gebruikelijke manier gaar en bruin en houd ze warm. Verwarm de oven voor op 220°C.
- 2 Verdeel de groenten over een braadslee en bedruppel ze met de olijfolie. Schep goed door.
- 3 Schuif de braadslee circa 20 minuten in de oven tot de groenten beginnen te kleuren. Bestrooi ze met wat zout en cayennepeper.
- 4 Roer de honing en de 2 eetlepels citroensap door elkaar, druppel over de groenten en zet ze nog circa 10 minuten terug in de oven.
- 5 Doe intussen de couscous in een schaal en overgiet met de kokende bouillon. Laat intrekken.
- 6 Klop een dressing van ingrediënten voor de dressing en schep de dressing door de couscous.
- 7 Schep de couscous in een bergje op een schaal en schep er de groenten over. Leg er de kippenpoten bij.
wijnadvies
Jonge Chianti uit Toscane of een Valpolicella uit Veneto zijn hier de geslaagde disgenoten (16-18°C)