4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscous met geroosterde groenten en kip

Couscous met geroosterde groenten en kip

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

4 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Braad de kippenpoten op de gebruikelijke manier gaar en bruin en houd ze warm. Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Verdeel de groenten over een braadslee en bedruppel ze met de olijfolie. Schep goed door.
  • 3 Schuif de braadslee circa 20 minuten in de oven tot de groenten beginnen te kleuren. Bestrooi ze met wat zout en cayennepeper.
  • 4 Roer de honing en de 2 eetlepels citroensap door elkaar, druppel over de groenten en zet ze nog circa 10 minuten terug in de oven.
  • 5 Doe intussen de couscous in een schaal en overgiet met de kokende bouillon. Laat intrekken.
  • 6 Klop een dressing van ingrediënten voor de dressing en schep de dressing door de couscous.
  • 7 Schep de couscous in een bergje op een schaal en schep er de groenten over. Leg er de kippenpoten bij.

wijnadvies

Jonge Chianti uit Toscane of een Valpolicella uit Veneto zijn hier de geslaagde disgenoten (16-18°C)


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 32 gram