4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscous met groene asperges en feta

Couscous met groene asperges en feta

ingrediënten


15 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

250 gram minitrostomaatjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100°C. Pluk de tomaatjes van de tros en snijd ze eenmaal door.
  • 2 Schep ze om met oregano, knoflook, zout en peper en twee eetlepels olijfolie. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en droog de tomaatjes circa 50 minuten in de oven.
  • 3 Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af en snijd de rest in stukken van 5 cm. Kook de aspergestukjes in ruim kokend water met zout in circa 8 minuten beetgaar.
  • 4 Doe de couscous in een schaal en giet de bouillon erop. Roer even om en laat afgedekt 6 minuten wellen.
  • 5 Roer de couscous los met een vork en schep de asperges, de tomaatjes, de feta en de peterselie erdoor. Breng het gerecht op smaak met het citroensap, de rest van de olijfolie en zout en peper.

bereidingstip

Lekker met lamskoteletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté