- 1 Verwarm de ovengrill voor. Doe de couscous en de groentebouillon in een kom en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dek af en laat 10 min. staan.
- 2 Schud intussen de tomaatjes om met 1 el olie, zout en versgemalen peper, verdeel ze over een bakplaat of ovenschaal en laat ze onder de ovengrill in 5 min. poffen. Neem ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.
- 3 Snijd intussen de paprika in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Verkruimel de feta. Pers de ½ citroen uit.
- 4 Roer de couscous los met een vork. Schep de rest van de olie, tomaatjes, paprika, peterselie, bosui en feta erdoor en breng op smaak met citroensap, zout en versgemalen peper. Serveer op kamertemperatuur.
bereidingstip
Couscoussalade kun je heel goed van tevoren maken en een tijd bewaren. In de koelkast blijft je salade nog 2-3 dagen goed. Handig dus wanneer je mealprept! . <h4>Serveer- en variatietips</h4> • Je kunt couscoussalade ook als hoofdgerecht eten. Maak hem dan vullender met een goede eiwitbron zoals gegrilde kip, zalm of een gevuld ei.<br/> • Liever je salade vega houden en eiwitrijker maken? Voeg er dan falafel, halloumi of kikkererwten aan toe.<br/> • Je kunt ook extra groenten toevoegen, zoals geroosterde paprika, aubergine, bloemkool of wortel.<br/> • Serveer wraps, flatbreads of pita bij je couscoussalade.. <h4>Hoe geef je couscous smaak?</h4> • Kruid je couscous voor extra smaak. Munt en peterselie zorgen voor extra frisheid. Koriander is ook een goede match. Die smaakt lekker fris, vooral bij Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse smaken.<br/> • Maak een lekkere dressing erbij. Een klassieke dressing maak je met 3 el olijfolie, 1 el citroensap of wittewijnazijn, 1 tl honing en 1 teen knoflook. De dressing maak je af met peper en zout. . <h4>Let op </h4> De kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.