- 1 Maal de broccoli in een keukenmachine tot fijne korrels, zoals couscous.
- 2 Rasp de schil van 1 citroen en pers deze en nog 1 citroen uit. Meng de peterselie, citroenrasp, -sap, de knoflook en de helft van de olijfolie door de broccoli. Breng op smaak met zout en peper.
- 3 Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie en schep ze door het broccolimengsel. Houd apart.
- 4 Meng de pesto met de rest van de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee. Rooster de vis in een hete grill- of koekenpan circa 2 minuten per kant.
- 5 Serveer de ‘couscous’ van broccoli in een kom met daarop de zalmfilet. Snijd de overige citroen in partjes om te garneren.
bereidingstip
Vervang de pesto in dit recept door 1 theelepel gehakte tijm of rozemarijn of gebruik Italiaanse gemengde kruiden.. Neem kabeljauwfilet of garnalen in plaats van zalm.