4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht, tussengerecht
home recepten Couscoussalade met abrikozen en geitenkaas

Couscoussalade met abrikozen en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

amandel

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Los het bouillonblokje op in 600 ml kokend water en giet dit op de couscous.
  • 2 Roer de abrikozen erdoor en laat afgedekt circa 5 minuten wellen.
  • 3 Roer vervolgens door met een vork en laat uitgespreid op een grote schaal afkoelen.
  • 4 Meng de couscous met de kruiden, geitenkaas en noten. Klop het citroensap los met de honing en olie en schep de dressing door de couscous. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 18 gram