4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscoussalade met avocado en abrikozen

Couscoussalade met avocado en abrikozen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

8 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de couscous en laat afkoelen. Wel de abrikozen in warm water.
  • 2 Kook de doperwten 2-3 minuten en giet af. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Snijd de gewelde abrikozen iets kleiner. Schep ze met de doperwten, de helft van de amandelen, sinaasappelrasp, -sap, gedroogde tomaten, bosui, koriander, avocado en de helft van de geitenkaas door de couscous.
  • 4 Bestrooi met de rest van de amandelen en de geitenkaas. Besprenkel de couscoussalade met de olijfolie.

bereidingstip

Vervang de sinaasappel in dit recept door citroen.. Neem feta in plaats van geitenkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 110 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté