4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Couscoussalade met bloemkool en pistache

Couscoussalade met bloemkool en pistache

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

kruidenbouillon van tablet
275 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de bouillon. Snijd de bloemkool grof en kruimelig.
  • 2 Roer de couscous los met een vork of de vingertoppen en laat uitgespreid op een platte schaal afkoelen.
  • 3 Verhit de olie en fruit de ui hierin circa 4 minuten. Voeg de specerijen toe en fruit nog 1 minuut mee.
  • 4 Schep de bloemkool door de warme specerijenolie.
  • 5 Meng de bloemkool, couscous, koriander, pistachenoten, citroenrasp en -sap luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté