4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscoussalade met gegrilde abrikozen

Couscoussalade met gegrilde abrikozen

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram abrikozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid de couscous en laat daarna afkoelen in een platte schaal. Wrijf de korrels met de vingers los.
  • 2 Meng 2 eetlepels olie, citroen­ rasp en ­sap door de couscous. Schep de kipfilet en de helft van de peterselie en amandelen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken circa 30 minuten intrekken en schep de salade nog eens door.
  • 3 Bestrijk de snijkant van de abri­kozen met olie. Verhit een grillpan en gril hierin de abrikozen 2­-3 minuten tot er grillstrepen ontstaan.
  • 4 Leg de lauwwarme abrikozen op de salade en bedruppel met wat citroensap. Bestrooi de couscoussalade met de rest van de peterse­lie en amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 25 gram