4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscoussalade met gegrilde aubergine, feta en dillesalsa

Couscoussalade met gegrilde aubergine, feta en dillesalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 zak spinazie
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kappertjes
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bakje dille
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

staafmixer

  • 1 Meng de komijn met 2 eetl. olijfolie, zout en peper. Schep om met de aubergine.
  • 2 Verhit de grillpan. Gril de aubergineblokjes in 2 porties in 6-8 min. bruin en gaar. Schud ze op een bord en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de korrels met een vork los. Laat intussen eventueel de rode ui weken in kokend water voor een minder scherpe smaak.
  • 4 Maal in de hakmolen de dille met de knoflook en de kappertjes grof. Schep 3 eetl. olijfolie en het limoensap erdoor en breng de salsa op smaak met zout en peper.
  • 5 Meng op een schaal de couscous met de (baby)spinazie, tomaatjes en ui. Verdeel er de geroosterde aubergine en feta over en besprenkel met de dillesalsa.

bereidingstip

Vervang de aubergine door courgette. Ook lekker met geroosterde, gezouten pistachenoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 563 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 21 gram