4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Couscoussalade met geroosterde biefstuk en tzatziki

Couscoussalade met geroosterde biefstuk en tzatziki

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram tzaziki
theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

250 gram instant couscous

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Meng de rode peper, de bosui, de komkommer, 4 eetlepels van de olijfolie en het citroensap door de couscous.
  • 3 Bestrijk de biefstukken met de rest van de olijfolie gemengd met komijn, zout en peper.
  • 4 Rooster het vlees 2-3 minuten per kant in een hete grillpan. Serveer de biefstuk met de couscoussalade en de tzatziki.

bereidingstip

Strooi 100 gram feta, in blokjes gesneden, over de couscous.Vervang tzatziki door Griekse yoghurt waaraan knoflook en gyroskruiden zijn toegevoegd.

wijnadvies

Een stoere rosé als Viña Maipo kan bijzonder goed. Maar Eco Balance Bio Merlot rood is ook een uitstekende keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté