2 personen
hoofdgerecht
recepten Couscoussalade met mozzarella en granaatappel

Couscoussalade met mozzarella en granaatappel

ingrediënten


2 personen
300 gram doperwten
1 bol mozzarella
1 granaatappel
300 gram couscous

  • 1 Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
  • 2 Blancheer de doperwten in kokend water met een snuf zout en spoel onder koud water. Klop boven een kom met behulp van een lepel de pitjes uit de granaatappel. Verwijder de witte stukjes die eventueel meekomen.
  • 3 Schep de couscous, doperwten en munt door de granaatappelpitten. Klop een dressing van de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de dressing door de salade en laat circa 10 minuten trekken. Scheur intussen de basilicumblaadjes en schep met de mozzarella vlak voor het serveren door de salade. Garneer met een partje citroen.

Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip