4 personen
gemiddeld
45 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Couscoussalade met wintergroenten

Couscoussalade met wintergroenten

ingrediënten


45 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 pastinaak

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Spreid de groenten uit over een bakplaat en meng ze met de helft van de olijfolie, zout en peper. Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven. Rooster de hazelnoten de laatste 5 minuten mee.
  • 2 Meng intussen de couscous met de rest van de olijfolie in een kom. Breng de groentebouillon aan de kook en giet over de couscous. Dek af met een deksel of bord en laat 10 minuten wellen.
  • 3 Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit een helft. Hak de hazelnoten grof.
  • 4 Schep de couscous los met een vork en meng de geroosterde groenten, citroenrasp, -sap en peterselie erdoor. Verdeel deze lauwwarme salade over borden en bestrooi met de hazelnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté