online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
100 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Coxinha

Coxinha

ingrediënten

2 kipfilets

1 sjalot

2 teentjes knoflook

1 wortel

1 laurierblaadje

500 milliliter kippenbouillon van tablet

200 gram roomkaas

4 lente-/bosuitjes

groene peper

rode peper

130 gram bloem

2 eieren

100 gram paneermeel

1 liter arachideolie


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Breng de kipfilets met de sjalot, knoflook, wortel en laurier in de bouillon langzaam aan de kook en laat circa 15 minuten garen.
  • 2 Zeef de bouillon en bewaar 350 ml. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng met de roomkaas, bosui en groene peper. Laat opstijven in de koelkast.
  • 3 Breng de bouillon opnieuw aan de kook en roer er geleidelijk bloem doorheen tot er na een paar minuten een stevig deeg ontstaat. Voeg als het deeg te plakkerig is nog wat meer bloem toe.
  • 4 Laat het deeg in een kom afkoelen en koel verder in de koelkast tot het stevig genoeg is om uit te rollen. Verdeel het deeg in 16 porties en rol hiervan balletjes.
  • 5 Verdeel het kipmengsel ook in 16 porties. Druk of rol de deegballetjes plat en leg er een portie kip op. Vouw het deeg eromheen en maak een kegelvormig pakketje.
  • 6 Bestuif de pakketjes rondom met bloem. Rol ze door het ei en daarna door het paneermeel. Laat op een stuk bakpapier in de koelkast minimaal 1 uur opstijven.
  • 7 Verhit de olie tot 180°C en frituur de coxinha’s in porties van 4 stuks goudbruin. Serveer direct.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 33 gram