6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Cranberry-appelcake

Cranberry-appelcake

ingrediënten


20 min
6 personen
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

15 gram chiazaad

dit product is niet beschikbaar

15 gram lijnzaad

dit product is niet beschikbaar

30 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram appelcompote

dit product is niet beschikbaar

1 zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

60 gram speltmeel

dit product is niet beschikbaar

60 gram volkorenbloem
100 gram havermoutvlokken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Maal de havermout tot meel.
  • 3 Meng dit met de bloem, bakpoeder en een snufje zout.
  • 4 Voeg de appelcompote toe en roer deze er goed door.
  • 5 Klop de eieren erdoor.
  • 6 Klop de eieren erdoor. Spatel de cranberry’s, zonnebloempitten, het lijnzaad en de koekkruiden door het beslag.
  • 7 Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
  • 8 Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als deze er schoon uitkomt.

bereidingstip

Vervang het lijnzaad door 1 eetlepel zonnebloemolie.. Neem rozijnen of stukjes gedroogde abrikozen in plaats van cranberry’s.. Voeg aan het beslag 2 eetlepels gehakte ongezouten noten (hazelnoten, amandelen, cashewnoten of walnoten) toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 8 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst