gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Cranberrysaus met port

Cranberrysaus met port

ingrediënten


20 min
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

250 gram verse cranberry's

benodigdheden

1 schone jampot met deksel

  • 1 Meng de cranberry’s met het sinaasappelsap in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de suiker, port, kaneel, kruidnagels en tijm toe en laat op een lage stand circa 10 minuten pruttelen.
  • 2 Pureer de saus kort met een staafmixer. Neem de pan van de warmtebron en schenk de saus met de kruiden in een pot. Draai het deksel erop en zet de gevulde pot omgekeerd weg. Bewaar tot maximaal 6 maanden op een donkere, koele plaats.
  • 3 Bewaar de saus na openen in de koelkast. Lekker bij lemoncurd-taartjes (kijk elders op boodschappen.nl) of citroentaart.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 2 gram