4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Paddenstoelensoep basisrecept

Paddenstoelensoep basisrecept

ingrediënten


45 min
4 personen
10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram tortellini gevuld met kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels roomboter

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter water

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Giet het kokende water over de gedroogde paddenstoelen. Laat de paddenstoelen 20 min. weken. Snipper intussen de sjalotten en snijd de champignons fijn.
  • 2 Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalot in 5 min. glazig en lichtbruin. Voeg de champignons en kruiden toe en roerbak 2 min. op een hoge stand.
  • 3 Giet de gedroogde paddenstoelen af boven de pan. Snijd de geweekte paddenstoelen fijn en voeg ze toe. Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 min. zachtjes koken op een lage stand.
  • 4 Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg 15 min. voor serveren de tortellini toe en kook gaar in de soep. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de soep ermee.

bereidingstip

<h4>Bereidingstips</h4> • Liever een veganistische soep? Gebruik plantaardige room en vervang de tortellini met kaas door een groentevulling of laat de vulling helemaal weg. <br/> • Wil je een heldere paddenstoelensoep zonder room en pasta? Laat de kookroom en tortellini achterwege, en pureer de soep niet. Zo krijg je een lichte bouillon met stukjes paddenstoel, ook smaakvol! . <h4>Welke paddenstoelen zijn geschikt?</h4> • Voor romige soep zijn kastanjechampignons perfect: stevig van structuur en vol smaak. Je kunt ook variëren met oesterzwammen, portobello of een mix uit het koelvak. <br/> • Gedroogde paddenstoelen geven extra diepte, een kleine hoeveelheid is al genoeg. Geen gedroogde paddenstoelen kunnen vinden? Laat ze dan gewoon weg. <br/> • Champignons kun je rauw eten, maar het wordt afgeraden dat in grote hoeveelheden te doen. Een paar plakjes rauwe champignons als garneren voor de soep kan echter prima!. <h4>Paddenstoelensoep als voorgerecht</h4> Deze soep is ook een fijn voorgerecht, bijvoorbeeld tijdens een (kerst)diner. Serveer in kleine kommen of glaasjes. Lekker met een van deze toppings:<br/> • een drupje truffelolie<br/> • knapperige croutons<br/> • geraspte Parmezaan<br/> • geurige kruiden die goed bij <br/>paddenstoelen passen, zoals tijm of rozemarijn . <h4>Bewaartip</h4> Paddenstoelensoep kun je goed voorbereiden. Zonder tortellini blijft hij 2 dagen houdbaar in de koelkast. Voeg de pasta pas vlak voor het serveren toe, anders wordt die te zacht. Invriezen kan ook, maar laat dan de room achterwege en voeg die pas na het ontdooien toe. . <strong>Let op</strong> De kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 7 gram