4 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Creamy pannenkoekentaart

Creamy pannenkoekentaart

ingrediënten


40 min
4 personen
1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

20 gram pecannoten
50 gram pecannoten
sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kleine koekenpan

vershoudfolie

  • 1 Klop met een mixer de mascarpone met de vanillesuiker, sinaasappelsap en -rasp in een paar minuten goed smeuïg. Klop dan de gehakte pecannoten erdoor.
  • 2 Verdeel over 7 pannenkoekjes en stapel ze op een schaal op elkaar. Dek af met de laatste pannenkoek en laat de stapel losjes afgedekt met vershoudfolie in de koelkast in 30 minuten stevig worden.
  • 3 Verwarm voor de saus de boter met de suiker op een lage stand tot deze is gesmolten en roer dan de gecondenseerde melk erdoor. Laat op een lage stand zachtjes pruttelen tot de saus iets begint in te dikken.
  • 4 Giet de warme karamelsaus over de pannenkoektaart en bestrooi met de rest van de pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1145 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 105 gram
eiwit 28 gram