4 personen
gemiddeld
15 min.
brunch, voorgerecht, bijgerecht
recepten Crème-brood

Crème-brood

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

schone theedoek

springvorm

bakpapier

  • 1 Meng 150 ml melk met het ei en 4 gram zout in een beslagkom. Voeg 250 gram bloem, de gist en de suiker al roerend of mixend toe aan het melkmengsel en meng circa 2 minuten tot een glad deeg.
  • 2 Leg 25 gram boter in het midden van het deeg en mix of kneed op een met bloem bestoven werkvlak in 8-10 minuten tot een elastisch deeg. Vorm tot een bol, dek af met vershoudfolie of een theedoek en laat het deeg circa 30 minuten rijzen.
  • 3 Verdeel het deeg in 6 bolletjes, dek deze weer af en laat nogmaals 15 minuten rijzen. Bekleed de ingevette bakvorm met bakpapier. Druk de deegbollen plat en vouw de boven- en onderkant naar binnen zodat je rechthoeken krijgt. Rol ze op en zet ze naast elkaar in de bakvorm. Dek weer af en laat nog 30 minuten rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eidooier los met 1 eetlepel melk en bestrijk het deeg ermee. Verdeel de rest van de boter erover en bak het brood 20-25 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté