4 ovenschaaltjes
grote ovenschaal
braadslede
crèmebruléebrander
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
4 ovenschaaltjes
grote ovenschaal
braadslede
crèmebruléebrander
bereiden
bereidingstip
De exacte oventijd is afhankelijk van de diepte van de bakjes en uiteraard is elke oven anders. Check daarom vanaf 25 min. de crème regelmatig: de crèmes zijn perfect als de bovenkant net stevig voelt, maar de crème nog romig en dik vloeibaar is. Tijdens het afkoelen zal de crème nog steviger worden.. <h4>Wat is een crème brûlée en waar komt die vandaan?</h4> Dit klassieke toetje van room, eidooier en suiker lijkt op custard, maar met een gekarameliseerd suikerlaagje. De naam is Frans en betekent ‘gebrande/verbrande room’, maar het is niet helemaal zeker of het toetje ook echt uit Frankrijk komt. Ook Engeland en Catalonië (Spanje) worden genoemd als mogelijke oorsprong.. <h4>Een perfecte karamellaag</h4> • Strooi de suiker gelijkmatig over de vanillecrèmes. <br> • Maak de laag suiker niet te dik, verwijder evt. overtollige suiker. <br> • Gebruik kristalsuiker of fijne kristalsuiker, de laatste karamelliseert sneller. Iets meer smaak en kleur? Dan is rietsuiker de juiste keuze. Gebruik nooit poedersuiker. <br> • Laat de schaaltjes na het karamelliseren even afkoelen, zodat de suikerlaag hard wordt. . <h4>Crème brûlée maken zonder brander</h4> Je kunt ook een hete oven met grillfunctie gebruiken (200–250 °C bovenwarmte). Zet de schaaltjes helemaal boven in de oven, vlak onder de grill. Laat ze 1-3 min. staan, tot de suiker begint te bubbelen en karamelliseren. Let goed op, want de suiker kan snel verbranden.. <h4>Serveerinspiratie en -variaties</h4> • Serveer de crème brûlée met vers fruit, zoals frambozen, blauwe bessen en aardbeien. <br> • Met kaneel: vervang het vanillestokje door 1 kaneelstokje. <br> • Met sinaasappel: trek de rasp van 2 schoongeboende sinaasappels in de room mee. • Mokka: voeg aan de room 2-3 tl oploskoffie toe. <br> • <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/witte-chocolade-creme-brulee-met-aardbeien/">Witte chocolade</a>: laat blokjes witte chocolade smelten in de room. <br> • Serveer crème brûlée koud. . <h4>Crème brûlée van tevoren maken</h4> Je kunt de crème brûlée al een dag van tevoren maken, maar nog zonder het laagje suiker. Dek ‘m af en bewaar ‘m in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met suiker en karamelliseer.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 358 kcal |
vet | 28 gram |
verzadigd vet | 18 gram |
koolhydraten | 23 gram |
eiwit | 5 gram |
WEB01-SPAR-PU