- 1 Verwarm voor de karamelsaus de suiker in een steelpan met dikke bodem met 2 eetlepels water en een snufje zout. Laat rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Schud de pan af en toe voorzichtig heen en weer.
- 2 Verwarm in een tweede steelpan de boter met de slagroom. Giet voorzichtig de warme room bij de gekaramelliseerde suiker en roer met een houten spatel tot een glad mengsel.
- 3 Klop een glad crêpebeslag van de bloem, melk en eieren. Verhit een klontje boter in een koekenpan of crêpepan.
- 4 Schep steeds een beetje beslag in de pan en bak de crêpes zo dun mogelijk goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
- 5 Verwarm voor de peren de boter in een koekenpan. Leg de peren erin en bestrooi met kaneel. Bak circa 5 minuten en keer halverwege.
- 6 Serveer de crêpes in vieren gevouwen met de warme peren. Besprenkel met de karamelsaus. Lekker met een bolletje vanille-ijs.
wijnadvies
Schenk bij dit recept de Tawny Port van Sea Lord.