4 personen
gemiddeld
50 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Crêpes met gebakken peertjes en karamelsaus

Crêpes met gebakken peertjes en karamelsaus

ingrediënten


50 min
4 personen
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 kleine peren
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm voor de karamelsaus de suiker in een steelpan met dikke bodem met 2 eetlepels water en een snufje zout. Laat rustig goudbruin worden, zonder te roeren. Schud de pan af en toe voorzichtig heen en weer.
  • 2 Verwarm in een tweede steelpan de boter met de slagroom. Giet voorzichtig de warme room bij de gekaramelliseerde suiker en roer met een houten spatel tot een glad mengsel.
  • 3 Klop een glad crêpebeslag van de bloem, melk en eieren. Verhit een klontje boter in een koekenpan of crêpepan.
  • 4 Schep steeds een beetje beslag in de pan en bak de crêpes zo dun mogelijk goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
  • 5 Verwarm voor de peren de boter in een koekenpan. Leg de peren erin en bestrooi met kaneel. Bak circa 5 minuten en keer halverwege.
  • 6 Serveer de crêpes in vieren gevouwen met de warme peren. Besprenkel met de karamelsaus. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

wijnadvies

Schenk bij dit recept de Tawny Port van Sea Lord.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip