4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Crepes met honingsaus

Crepes met honingsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

40 gram honing

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

10 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met de poedersuiker en een snufje zout.
  • 2 Klop de melk en 200 ml water erdoorheen tot een glad beslag en klop dan het ei en de gesmolten boter erdoor. Laat het beslag circa 10 minuten rusten.
  • 3 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag tot deze goed heet is. Laat een lepel beslag ronddraaien in de pan zodat het beslag zich goed verdeelt. Bak op een middelhoge stand 8-12 crêpes. Houd ze eventueel warm op een bord boven een laagje kokend water.
  • 4 Verwarm de boter met de honing en sinaasappelschil. Bedruppel de crêpes met de honingsaus en vouw ze 2 keer dubbel.
  • 5 Leg steeds 2-3 crêpes op een bordje en bedruppel nogmaals met de honingsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté